May 17, 2011

Big Transformation!

Just wanna share some pic of CDM Kak Ana... 

This is before she wearing PB Corset...now lets see the result after she wearing PB plus drink Nurich Lactolite without fail...


Ada curve ye you all....


Anyone wants to be like her? just call / Sms / email me to get your PB Corsets n Nurich Lactolite...


Email:dreambeautifulife@gmail.com

YM : rossila_wahab@yahoo.com.sg

HP: 012-2420676
FB: Shiela Wahab

Happy Birthday from Nuffnang n TGV Cinemas!

i've got an early birthday present from Nuffnang n TGV Cinemas!

Yes! its 4  complementary passes to watch any movies.... So, me n hubs still thinking... nak g tengok citer apa ye?



since haikal also celebrate his 4th birthday in May (just day after me), we've decided to go watch Kungfu Panda 2 which will release this coming 26th May.  I think that is the great idea! We never been watch movies with haikal around before... he he he so this is the first time for him... maybe this will always remind him of the good memories being around us as parents. 

But i'm thinking of other movie too....



May 12, 2011

Venice ooooohhh Venice

Siapa pernah terfikir kan, dengan makan gaji je.. nak pegi jenjalan sampai VENICE... memang tak pernah Shiela fikirkan pun.. berangan pun tak penah.. abis2 berangan pun g Singapore je... nak gi Universal Studios je... 

Yelah, bukan kata makan gaji je.. makan gaji dengan income yang hanya bertahan masa hari gaji je.. bayar2 bil2 semua.. tolak itu, tolak ini..yang tinggal memang cukup-cukup makan je.. tu pun kadang2 ada yang tak cukup.. betul tak? siapa yang kerja makan gaji.. (erm keje gomen la especially) mesti terasa benda ni...

Tapi, once shiela join this business... terus "ditargetkan" untuk ke VENICE ujung taun ni... yes u heard me! VENICE  ok.  Memang tak pernah terlintas di fikiran langsung! Tapi semuanya BUKAN MUSTAHIL!  memang boleh dicapai dengan hanya buat bisnes ni je... 

Cuba anda bayangkan berada di VENICE, naik gondola.. pegi pulak tu dengan kawan-kawan.. wahhhh memang best giler lah..

 Kak Ana ada cakap.. pegi tempat orang ni.. pokok-pokok kat sana pun kita nampak lain... memang tak sama dengan kat Malaysia ni...





Jadi kepada anda di luar sana yang rasa nak ikut.. or teringin nak pegi.. tapi kalau dengan duit sendiri.. rasa-rasanya sampai pencen pun belum tentu kita pegi.. jomlah sertai kami.. kita pegi sama2.. semuanya F.O.C tau.. kita cuma bawa duit untuk SHOPPING je...

Contact Shiela sekarang!

Email:dreambeautifulife@gmail.com

YM : rossila_wahab@yahoo.com.sg

HP: 012-2420676
FB: Shiela Wahab

May 10, 2011

Nurich Lactolite

salam


what is LACTOLITE?


NURICH LACTO-LITE minuman Campuran Serbuk Yogurt Kultur Hidup & Inulin:  menggabungkan serbuk yogurt dengan kultur hidup, inulin dan ramuan-ramuan lain.  Inulin adalah prebiotik.  Ia membantu menambahkan bifidobakteria dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik.

NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin yang menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman

NURICH LACTO-LITE sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeru meningkatkan lagi keberkesanan probiotik.

NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.

Bagaimana NURICH LACTO-LITE dapat membantu anda?

>Menyingkirkan toksin badan

>Menggalakkan metabolism

>Mengurangkan beban badan

>Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik

>Membantu dalam penghadaman

>Membantu melegakan sembelit

>Membantu sintesis vitamin


Lactolite ni bukanlah mcm supplement atau replacement drink untuk tahan lapar, ianya membersihkan usus kita dan sangat bagus bagi mereka yang ada constipation problem ;)

Bungkusan kecil yang senang diguna dan mudah dibawa membolehkan anda menikmati kebaikan produk ini bila-bila masa 

Harga sekotak Nurich Lactolite ialah
RM 150/sekotak = 25 sachets

so sangat murahkan?  Sekotak ni boleh tahan sebulan tau lebih kurang.. minum sehari sekali je.. 





Email:dreambeautifulife@gmail.com

YM : rossila_wahab@yahoo.com.sg

HP: 012-2420676
FB: Shiela Wahab

May 09, 2011

My Testimonial

Salam..

Shiela nak share gambar sebelum dan selepas pakai PB.. haritu ada share gambar selepas je.. now selepas digodek2 pc.. jumpa la gambar lama... yg agak berisi.. n boleh la nampak spare tyre berlipat2 tu..

Gambar sebelum pakai PB ni ialah gambar selepas Shiela bersalin Haikal... diet 2 tahun pun tak turun2 juga... still ada lipatan-lipatan tu... 2 tahun diet salah pulak tu.. tak makan nasi.. ataupun makan nasi sikit je... tengok makanan sedap2 pun telan liur jelah... kata nak kurus kan... 


Lepas 2 tahun.. kurus la sikit.. dari 54kg.. turun jadi 50kg selepas 2 tahun.. 2 tahun tau.. bukan 2 bulan... tup tup bila dah kurus sikit tu.. pregnant Hanisah pulak... ha ha ha... selamat la diet 2 tahun tu... 


Lepas bersalin Hanisah.. tak diet pun.. sebab breastfeed, so bedal la makan apa saja... tapi tak lama.. jumpa pulak bisnes PB.. terus tanpa ragu-ragu Shiela pakai PB.. dan inilah hasilnya....




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Inilah gambar terbaru Shiela... Alhamdulillah.. dengan pemakaian PB secara konsisten.. minimum 8 jam sehari.. tiap2 hari.. selepas sebulan... wow.. inilah hasilnya...

Dapat pakai balik baju yang dah tergantung dalam almari selama 5 tahun.. sebab baju ni ialah baju zaman anak dara.. boleh bayangkan tak shiela zaman anak dara kecik mana je... huh... tak sangka boleh muat balik baju ni.... lepas ni nak godek2 almari.. cari baju2 lama yang ada lagi.. itupun kalau tak let go kat kakak... 

Jadi, pada anda yang nak rasa pakai balik baju2 lama.. just follow the simple step... pakai PB minimum 8 jam sehari...jangan tunggu lagi.. dapatkan set anda dari Shiela... sempena bulan Mei ni.. ada special discount sebab it's my birthday!

Email:dreambeautifulife@gmail.com

YM : rossila_wahab@yahoo.com.sg

HP: 012-2420676
FB: Shiela Wahab




NDO

Salam... 

Harini Shiela nak upload sikit gambar selepas NDO semalam di stokist... ada la celebrate Mother's Day....

so, ni gambar-gambar nyer...

Yang tudung hitam tu.. CDM Kak Ana... yg tudung purple tu CDM Hanis Haizi




 Kek Mother's Day
Me with Kak Ana...(aisey.. mata kak ana terpejam la pulak... kak ana kata.. royalti untuk gambar ni ialah tiket untuk ke VENICE  nanti... ye kak ana, Shiela sahut cabaran itu..)



May 06, 2011

Tonsillitis.....

Salam,
Hari ni shiela nak share pasal tonsillitis.. tiga hari MC disebabkan Tonsil ni.... sakit wooo






Tonsillitis is inflammation (swelling) of the tonsils.

Causes, incidence, and risk factors

The tonsils are lymph nodes in the back of the mouth and top of the throat. They normally help to filter out bacteria and other germs to prevent infection in the body.
Strep throat is one cause of tonsilitis.
The tonsils may become so overwhelmed by a bacterial or viral infection that they swell and become inflamed, causing tonsillitis. The infection may also be present in the throat and areas around it, causing inflammation of the pharynx. The pharynx is in the back of the throat, between the tonsils and voicebox (larynx). 

Tonsillitis is very common, especially in children.

Symptoms

Signs and tests

The health care provider will look in the mouth and throat for swollen tonsils. The tonsils are usually red and may have white spots on them. The lymph nodes in the jaw and neck may be swollen and tender to the touch.


 Tests that may be done include:

Treatment

If bacteria such as strep are causing the tonsillitis, antibiotics are given to cure the infection. The antibiotics may be given once as a shot, or taken for 10 days by mouth.

If antibiotic pills are used, they must be taken for the entire amount of time prescribed by the doctor. DO NOT stop taking them just because the discomfort stops, or the infection may not be cured.
Other treatments include:
  • Drink cold liquids or suck on popsicles
  • Drink fluids, especially warm (not hot), bland fluids
  • Gargle with warm salt water
  • Suck on lozenges (containing benzocaine or similar ingredients) to reduce pain (these should not be used in young children because of the choking risk)
  • Take over-the-counter medications, such as acetaminophen (Tylenol) or ibuprofen to reduce pain and fever. Do NOT give a child aspirin. Aspirin has been linked to Reye syndrome.
Some people who have repeated infections may need surgery to remove the tonsils (tonsillectomy).

Expectations (prognosis)

Tonsillitis symptoms usually improve 2 or 3 days after treatment starts. The infection usually is cured after treatment is completed, but some people may need more than one course of antibiotics.
Complications of untreated strep tonsillitis may be severe. Children with tonsillitis related to strep throat or pharyngitis should generally be kept home from school or day care until they have been on antibiotics for 24 hours. This helps reduce the spread of illness.

Complications

Calling your health care provider

Call your health care provider if there is:
  • Excess drooling in a young child
  • Fever, especially 101°F or higher
  • Pus in the back of the throat
  • Red rash that feels rough, and increased redness in the skin folds
  • Severe difficulty swallowing or breathing
  • Tender or swollen lymph glands in the neck

    So siapa ada terkena, jgn duduk diam je ye... pergi jumpa doktor cepat-cepat... ada sesetengah orang, berulang tiap2 bulan kena.  Shiela yang kena jarang2 ni pun terasa seksa, bayangkan kalau kena tiap-tiap bulan.




May 03, 2011

Selamat Pengantin Baru

Selamat Pengantin Baru buat my bestfriend during Uni few years back....


Inilah Ain.. n her husband Shazali... Ain dan Shiela berkawan dari part 1 kat UiTM sampai part 7.. hu hu hu orang lain part 6 je.. kami 1 batch paling ramai yg extend sampai part 7.. ada dlm 3 ke 4 kelas.  

Shiela ngan ain siap dok umah sewa sesama masa part 2 sampai part 3... tdo sebantal, makan sepinggan.. tu semua perkara biasa.. pastu ingat lagi nak g kelas kena naik bas mini kaler pink... kat KL dah takde.. kat Shah Alam je ada... 

Kami ni nama je dok serumah n sekelas tapi kami ni bukan jenis study giler2 bangun tengah malam nak study yer... dua2 relek je.. siap boleh tido.. pastu esok tu g amik exam... ha ha ha macam mana kami buat.. kami pun tak sure.... yang penting score.. kadang2 markah tu lebih kurang je.. orang lain semua ingat kitaorg ni study sesama la konon.. kitaorg gelak jelah... padahal dua2 reka2 ayat je atas kertas tu.. ha ha ha

Kalau dalam kelas selalunya memang kami duduk sebelah2 la.. memang dah biasa macam tu... dia still maintan shape ye.. memang dari dulu mcm tu.. senang turun naik ain ni.. tp still maintain.... dulu kami selalu lunch makan roti je.. dah dua2 hantu roti.. memang elok sangat la tu... 

Ain ngan Shiela memang rapat... family kami pun kenal each other.. tapi agak sedih la sebab Ain kawin my mom tak dapat tengok... 

So, to my dearest friend.. Zunnorain n Shazali:  Selamat Pengantin Baru... aku doakan korang berbahagia hingga akhir hayat... semoga ikatan ini direstui dan dirahmati... Insyaallah dikurniakan cahayamata yang comel2..amin...


                             from left:  Hajar n Aisyah, Shiela n Hanisah n Haikal, Shazali,      Ain , Ifa


Best g kenduri kawin sebab nilah.. boleh jumpa kawan2 lama n borak2... kenduri Ain 1 Mei tu cuaca tak panas sgt... pastu orang pun sentiasa datang tapi tak sesak.. seronoklah kitaorg lepak sambil2 borak... lebih-lebih lagi ngan ifa nih.. dia dahlah dok nun di Sungai Petani.. sesekali jumpa memang best... 

Kawan-kawan lain tak sempat jumpa.. ada yang datang awal n dah balik.. ada yang macam2 komitmen, so ini jelah yang ada masa ni...

   
Haikal pelik tengok pengantin kot... he he he biasa dia tgk pengantin siap ada tengkolok.. kali ni takde pulak


Shiela n Hanisah, Ifa n Ain...



Hanisah yang dah serabai rambutnya still nak senyum bajet comel.. Eh memang comel la kan.. hi hi hi

May 02, 2011

Kenapa Premium Beautiful Mahal?


PB ni direkacipta mengikut struktur susuk badan wanita secara terperinci, sebab tu harganya begitu.... tak macam sesetengah korset, hanya ada satu size... u all percaya ke nak pakai korset yang free size?  Tak kira besar ke kecik ke, semua pakai yang sama....Tapi PB? no no no... kena ukur dulu untuk dapatkan ur size ye..

Sesetengah orang, bila dapat tau aje harga 1set PB ni.. diorang akan kata "Mak aiihh.. mahalnya" atau "huh mahalnya, tak mampu lah."  Ayat-ayat macam ni memang biasa shiela dengar, tapi yang peliknya, bila pegi slimming centre yang kena bayar puluh2 ribu tu, mampu pulak.... hmmmm

Jadi hari ni, shiela nak cerita sikit kenapa harga 1 set Premium Beautiful ni orang kata mahal... Mahal bagi yang tak sanggup nak keluar duit sikit demi pelaburan untuk diri sendiri... Pelaburan macam mana?  Pelaburan untuk mendapatkan kesihatan yang baik, dari segi dalaman... dapat juga kecantikan...

Disini, Shiela list kan ciri-ciri penting PB ni yang membuatkan ianya mahal... (benda yang bagus takkan datang dengan harga yang murah)
  1. Cup pada long bra PB  ini membentuk piramid di mana ia dapat menampung payu dara agar tidak jatuh, puting payu dara dalam keadaan yang betul dan tidak termasuk ke dalam (untuk mengelak daripada berlakunya kanser payu dara serta mengembalikan pigmen puting kembali segar dan cerah).
  2. Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang.
  3. Menguatkan rahim, mengemaskan perut serta menghilangkan kesan rekahan pada kulit (stretch mark) terutamanya bagi ibu-ibu selepas bersalin.
  4. Bahagian ini tidak menekan ovari. Ini dapat memberi kesan hormon yang seimbang estrogen dan progestron.
  5. Mengelak dari masalah gastrik dan ulser.
  6. Lace cup mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payu dara dari melimpah keluar.
  7. Memecah lelemak pada bahagian atas perut.
  8. Lubang angin mengawal keputihan, pengaliran darah dan udara untuk menghilangkan kesan bau pada wanita.
  9. Kedudukan bentuk tali yang tidak mudah jatuh.
  10. Lapisan tenunan bahagian belakang terbahagi kepada dua lapisan yang mengawal lelemak yang telah ke hadapan supaya tidak ke belakang semula.
  11. Love shape nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan mengukuhkan kedudukan pinggul.
  12. Bahagian ini dapat menampung dengan kuat supaya tidak jatuh dan mengelakkan lelemak dari mengalir ke bawah.
  13. Tetulang-tetulang ini berfungsi untuk mengatasi masalah tulang belakang seperti bongkok, slip-disk, sakit pinggang dan pengaliran darah. Suntikan Far Infrared Ray (FIR) paling banyak dalam tetulang bengkung tersebut. Khas untuk ibu-ibu selepas bersalin (dalam pantang mengelak serta menghilangkan rekahan pada kulit perut, ia juga merampingkan pinggang dengan cepat dan berkesan).
  14. Tali ini berfungsi untuk memudahkan kemasan dan merampingkan pinggang. Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. 

Jadi kepada anda semua di luar sana, kenapa nak kompromi dengan kesihatan dan penampilan diri sendiri kan...tak perlu nak berkira dengan diri sendiri.. kalau kita boleh keluarkan duit pergi shopping tiap2 bulan... kenapa tidak keluarkan sikit modal untuk kepentingan diri... kesihatan, dan kesejahteraan...jangan risau... shiela terima cash installment...

Email:dreambeautifulife@gmail.com

YM : rossila_wahab@yahoo.com.sg

HP: 012-2420676
FB: Shiela Wahab